Home Expertises Digital design

Digital design

Een interface moet ontworpen worden vanuit de belevingswereld van de gebruiker om effectief te zijn. Wij hebben jaren ervaring in het ontwerpen van interfaces van applicaties.

Digital consultancy

Met onze Digital Marketing en Commerce expertise helpen wij organisaties bij het creëren van impactvolle ervaringen om zo sterke merkwaarden en vertrouwen bij klanten op te bouwen. Samen met de klant halen we het beste uit marketingtechnologie, ontwerpen we geïntegreerde customer journeys en zetten we hiervoor omnichannel digitale kanalen in. Hier gebruiken we werkelijke inzichten en ‘design thinking’ voor.

Digital Marketing maakt van klanten trouwe fans

Marketing en technologie groeien steeds meer naar elkaar toe. Met geautomatiseerde systemen zorg je ervoor dat je je klanten en hun gedrag beter leert kennen. Zo kun je slim aanhaken op hun situatie en voorkeuren. Een belangrijke basis om je klanten te transformeren naar trouwe fans.

Digital Marketing & Commerce expertises

Macaw verzorgt de volgende marketing en e-commerce services en helpt je graag met:

 • Design en merkbeleving.
 • Customer Experience: betere engagement en interactie tussen de klant en jouw merk.
 • Marketing automation.
 • E-commerce: voor de klant gaat het niet alleen om online winkelen, het gaat om de complete klantervaring. Experience commerce is dan ook de volgende stap, na de standaard e-commerce oplossingen.
 • Conversie optimalisatie: het verhogen van het aantal transacties.
 • De inzet van Data Science, Analytics en Artificial Intelligence.
 • Digital marketing operations: we brengen onze expertise op het gebied van processen en technologie bij elkaar om een succesvolle Marketing Operations te genereren voor strategie, ontwikkeling, testen van klant activatie, analysis en reporting.

Inzet van Digital Experience en Customer Data Platform

Macaw maakt digital marketing effectief door de inzet van het Digital Experience platform en het Customer Data Platform. Klanten laten online en offline sporen achter die veel zeggen over hun omgeving, voorkeuren en gedrag. Door deze samen te voegen met andere data (bijvoorbeeld afkomstig van voorspellende modellen) ontstaat een uitgebreid klantbeeld.

Door gebruik van het Macaw Digital Experience platform (op basis van Sitecore) beschik je over een Customer Data Platform, waarmee je veel gerichter adverteert via verschillende kanalen zoals je website, webwinkel en social media. Ook kun je klanten op die manier een persoonlijk aanbod doen.

Wat we nog meer goed kunnen
image description
Digital consultancy

Het ontwikkelen van succesvolle digitale oplossingen doen wij dagelijks voor onze opdrachtgevers. Onze ervaren Digital consultants denken mee met iedere digitale uitdaging.

image description
UX/UI design
Deze expertise bekijk je nu.
image description
Software development

Wij leveren software oplossingen die écht aansluiten op de uitdagingen van onze opdrachtgevers. We ontwikkelen hoogwaardige software en applicaties.

Bekijk expertise

De werkwijze van Webbio

 • Initiatiefase

  Initiatiefase

  Fase 0 is de initiatie- en offerte fase. We maken kennis met elkaar en krijgen een beeld van de business case, we kijken hier vooral naar het “waarom” van de vraag. Onze digital consultants kijken of wij de juiste partner zijn voor de business case die er ligt en visa versa. In deze fase worden de features en richtlijnen van de applicatie op hoofdlijnen duidelijk. Aan het einde van deze fase volgt een begroting voor de eerste fase van het ontwikkeltraject, de Design & Definitie faseJullie geven commitment af op de uren die nodig zijn in de Design & Definitiefase. Wij begrijpen dat jullie op dit moment ook een begroting willen hebben voor de realisatiefase,  daarom geven we een indicatie af voor de realisatiefase op basis van de features die genoemd zijn in dit document. Die indicatie in combinatie met de begroting in dit document,  geeft jullie als opdrachtgever een helder beeld van het benodigd budget voor het volledig traject. Wij zijn ervan overtuigd dat we binnen dit budget een eerste release kunnen doen. De product owner in ons team zal onze specialisten, maar ook jullie als opdrachtgever voortdurend scherp laten zijn op designkeuzes om niet over het vastgestelde budget heen te gaan. 

 • Definitie & Design

  Definitie & Design

  Op basis van de features die beschreven zijn in dit document gaan we aan de slag. We ontwerpen de verschillende schermen die van belang zijn voor de applicatie, verfijnen de vraagspecificatie en bepalen de technische systeem architectuur. Jullie zullen merken dat tijdens de interactie met onze specialisten er nieuwe ideeën en inzichten zullen ontstaan. De features zoals beschreven in dit document zullen gedetailleerd worden uitgewerkt en wellicht op sommige vlakken wijzigen. Het doel is om binnen de begrote uren voor deze fase een definitief ontwerp van het MVP op te leveren om daarna te kunnen starten met de realisatie. 

  Deliverables na deze fase: 

  • Visueel, functioneel en technisch ontwerp van de applicatie; 
  • Uitgewerkt MVP document met alle user stories en documentatie; 
  • Volledige inrichting in ons projectmanagementsysteem Jira om direct aan de slag te gaan met ontwikkelen; 
  • Gedetailleerde begroting van de realisatiefase. 
 • Realisatie

  Realisatie

  Aan het einde van de Design & Definitiefase wordt er een definitieve begroting afgegeven voor fase 2 -de realisatiefase- om een eerste release te kunnen doen. Jullie dienen deze begroting te accorderen, zodat we vervolgens kunnen starten met het development van de applicatie. We werken gedurende de realisatiefase volledig via de Agile SCRUM projectmanagement methodiek in de vorm van korte sprints met aan het einde van iedere sprint een demo van een deel van de applicatie en een urenverantwoording. 

  Deliverables na deze fase: 

  • Volledig functionerende applicatie vormgegeven in de Design & Definitie fase; 
  • SLA (Service Level Agreement) voor het beheer en doorontwikkeling van de applicatie. 
 • Beheer en doorontwikkeling

  Beheer en doorontwikkeling

  Op het moment dat het MVP gelanceerd is middels een eerste release nemen wij de applicatie in beheer en gaan we in gesprek over de doorontwikkeling van de applicatie. Op  het moment dat er nieuwe features worden bedacht, dan doorlopen we eigenlijk fase 1 en 2 opnieuw, zodat we aan het einde van fase 2 weer een nieuwe release kunnen doen.  Op deze wijze blijft de applicatie optimaal functioneren en kunnen we anticiperen op veranderingen in de business requirement aan jullie kant. Alle afspraken die van belang zijn in deze fase worden vastgelegd in het SLA.

Webbio denkt graag mee
Wat is jullie uitdaging?