Home Over Webbio

Over Webbio

Webbio, een hechte club van snelle denkers en creatieve makers. Als digital agency doen we alles op gebied van hoogwaardig webdesign en webdevelopment. Met een team van 17 vakidioten bijten wij ons vast in vraagstukken en komen met een oplossing.

 

Onze expertises
image description
Digital consultancy

Het ontwikkelen van succesvolle digitale oplossingen doen wij dagelijks voor onze opdrachtgevers. Onze ervaren Digital consultants denken mee met iedere digitale uitdaging.

Lees meer
image description
UX/UI design

Een interface moet ontworpen worden vanuit de belevingswereld van de gebruiker om effectief te zijn. Wij hebben jaren ervaring in het ontwerpen van interfaces van applicaties.

Lees meer
image description
Software development

Wij leveren software oplossingen die écht aansluiten op de uitdagingen van onze opdrachtgevers. We ontwikkelen hoogwaardige software en applicaties.

Lees meer
Wie is Webbio
Webbio als Digital Agency
Wij zijn niet het grootste en niet de kleinste agency. Wat dat betekent?
 • Kleine bureaus en ZZP'ers

  Kies je voor een klein bureau of een zelfstandig ondernemer? Dan krijg je als klant veel persoonlijke aandacht en zijn de prijzen scherp. Het nadeel is het gebrek aan zekerheid. Wat als iemand ziek wordt of stopt? Ook opschalen is lastig en brede expertise vaak beperkt (of moet worden ingekocht).

 • Klein genoeg voor persoonlijke aandacht, maar groot genoeg voor vakspecialisten met uiteenlopende expertises. Zo kunnen we onze cultuur en klantfocus bewaken. We bieden maatwerkoplossingen aan de meest veeleisende bedrijven van Nederland en geen uitdaging is ons te gek. Daarvoor heb je een vrij brede en tegelijkertijd diepe ervaring nodig van meerdere specialisten.

 • Grote bureaus

  Kies je voor een bureau met 50+ FTE’s? Dan is er voor jou als klant veel capaciteit en expertise voor grote projecten van 1500+ uur. Senior mensen verkopen de projecten en de junioren voeren het werk uit. Daardoor grote kwaliteitsverschillen tussen het werk voor belangrijkste en minst belangrijke klanten. Andere nadelen zijn hogere kosten en minder persoonlijke aandacht.

De werkwijze van Webbio

 • Initiatiefase

  Initiatiefase

  Fase 0 is de initiatie- en offerte fase. We maken kennis met elkaar en krijgen een beeld van de business case, we kijken hier vooral naar het “waarom” van de vraag. Onze digital consultants kijken of wij de juiste partner zijn voor de business case die er ligt en visa versa. In deze fase worden de features en richtlijnen van de applicatie op hoofdlijnen duidelijk. Aan het einde van deze fase volgt een begroting voor de eerste fase van het ontwikkeltraject, de Design & Definitie faseJullie geven commitment af op de uren die nodig zijn in de Design & Definitiefase. Wij begrijpen dat jullie op dit moment ook een begroting willen hebben voor de realisatiefase,  daarom geven we een indicatie af voor de realisatiefase op basis van de features die genoemd zijn in dit document. Die indicatie in combinatie met de begroting in dit document,  geeft jullie als opdrachtgever een helder beeld van het benodigd budget voor het volledig traject. Wij zijn ervan overtuigd dat we binnen dit budget een eerste release kunnen doen. De product owner in ons team zal onze specialisten, maar ook jullie als opdrachtgever voortdurend scherp laten zijn op designkeuzes om niet over het vastgestelde budget heen te gaan. 

 • Definitie & Design

  Definitie & Design

  Op basis van de features die beschreven zijn in dit document gaan we aan de slag. We ontwerpen de verschillende schermen die van belang zijn voor de applicatie, verfijnen de vraagspecificatie en bepalen de technische systeem architectuur. Jullie zullen merken dat tijdens de interactie met onze specialisten er nieuwe ideeën en inzichten zullen ontstaan. De features zoals beschreven in dit document zullen gedetailleerd worden uitgewerkt en wellicht op sommige vlakken wijzigen. Het doel is om binnen de begrote uren voor deze fase een definitief ontwerp van het MVP op te leveren om daarna te kunnen starten met de realisatie. 

  Deliverables na deze fase: 

  • Visueel, functioneel en technisch ontwerp van de applicatie; 
  • Uitgewerkt MVP document met alle user stories en documentatie; 
  • Volledige inrichting in ons projectmanagementsysteem Jira om direct aan de slag te gaan met ontwikkelen; 
  • Gedetailleerde begroting van de realisatiefase. 
 • Realisatie

  Realisatie

  Aan het einde van de Design & Definitiefase wordt er een definitieve begroting afgegeven voor fase 2 -de realisatiefase- om een eerste release te kunnen doen. Jullie dienen deze begroting te accorderen, zodat we vervolgens kunnen starten met het development van de applicatie. We werken gedurende de realisatiefase volledig via de Agile SCRUM projectmanagement methodiek in de vorm van korte sprints met aan het einde van iedere sprint een demo van een deel van de applicatie en een urenverantwoording. 

  Deliverables na deze fase: 

  • Volledig functionerende applicatie vormgegeven in de Design & Definitie fase; 
  • SLA (Service Level Agreement) voor het beheer en doorontwikkeling van de applicatie. 
 • Beheer en doorontwikkeling

  Beheer en doorontwikkeling

  Op het moment dat het MVP gelanceerd is middels een eerste release nemen wij de applicatie in beheer en gaan we in gesprek over de doorontwikkeling van de applicatie. Op  het moment dat er nieuwe features worden bedacht, dan doorlopen we eigenlijk fase 1 en 2 opnieuw, zodat we aan het einde van fase 2 weer een nieuwe release kunnen doen.  Op deze wijze blijft de applicatie optimaal functioneren en kunnen we anticiperen op veranderingen in de business requirement aan jullie kant. Alle afspraken die van belang zijn in deze fase worden vastgelegd in het SLA.

What is your challenge?
Een digital consultant spreken?
Neem contact op met Nick