Home Over Webbio Visie en missie

Visie en Missie

In alles wat wij doen geloven wij in een zo natuurlijk mogelijke benadering. Om te komen tot duurzame oplossingen laten wij dit terugkomen in ons team, onze processen, partnerschappen en wat we realiseren!

Visie

Onze visie vormt de basis van onze inspanningen om direct bij te dragen aan het welzijn van mens, dier of natuur met behulp van webdevelopment. Om dit te realiseren creëren wij een organisatie waarin onze specialisten bouwen volgens de laatste technieken. Daarnaast is het belangrijk dat onze specialisten zich constant kunnen blijven ontwikkelen. Op deze manier bouwen wij als Webbio samen met onze opdrachtgevers en partners aan duurzame applicaties die écht bijdragen aan een betere wereld én toekomst voor iedereen.

Missie

Wij zijn ervan overtuigd dat we de kwaliteit van leven direct kunnen verbeteren door middel van technische innovatie. Wij innoveren aan oplossingen welke direct, altijd en overal beschikbaar zijn voor alle lagen van de bevolking in iedere omgeving. Wij benadrukken het menselijk aspect en onze connectie met de natuur. Onze organisatie en producten staan in dienst van deze belangrijke aspecten en niet andersom. Door onze ervaring en ambitie zijn wij overtuigd dat wij op de meest efficiënte en duurzame wijze producten ontwikkelen die écht bijdragen aan onze samenleving en de wereld waarin we leven. De ondernemersgeest van de mensen die mee ontwikkelen aan onze producten staat garant voor vooruitgang.

“Online opgegroeid in een offline wereld”

Modern samenwerken

Wij geloven in modern samenwerken, zowel in ons team als met klanten. We streven naar een omgeving waar kennis, expertise en ervaringen gedeeld worden. Wij zijn ervan overtuigd dat oude organisatievormen niet meer werken. Daarom hebben wij onze organisatie zo plat en informeel mogelijk ingericht. Bij Webbio heb je het gevoel dat je in een huiskamer zit. Elk teamlid binnen Webbio heeft een eigen expertise en krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid in de samenwerking met de klant. Bij Webbio hebben wij 3 verschillende kantoorruimtes met een eigen naam en functie:

  • Campground – De plek waar er gewerkt wordt aan een beter www en waar onze teamleden met elkaar sparren over alles wat we voor de klant realiseren;
  • Fireplace – Dit is onze overlegruimte waar we overleggen met onze klanten. Bij het kampvuur worden de ideeën vormgegeven met onze specialisten;
  • Forest – Een stilteruimte voor onze medewerkers om met onze klanten te bellen of gefocust te kunnen werken.

Wij staan voor een natuurlijke manier van samenwerken!

Duurzame oplossingen

Wij gaan altijd voor een duurzame oplossing. Dit betekent dat wij in alles wat wij doen nadenken over wat de klant minimaal gerealiseerd wil hebben tegen een zo laag mogelijk budget. Daarnaast ontwikkelen we op de laatst beschikbare technieken met extreem flexibele platformen waardoor onze klanten ons niet direct nodig hebben wanneer er iets gewijzigd moet worden. Wij bouwen vrijwel al onze oplossingen op een headless en modulaire manier waardoor het systeem goed te koppelen is met andere systemen en onderdelen snel uit te wisselen. Dit is een belangrijke kernwaarde in de digitale transformatie. Wij zijn van mening dat in de toekomst IOT (Internet Of Things)  ervoor gaat zorgen dat alle systemen met elkaar gekoppeld moeten kunnen worden. Zowel koppelingen met interne systemen als externe systemen van de opdrachtgever.

Plezier in het werk

Plezier in het werk staat hoog in het vaandel bij Webbio. Een fijne informele sfeer waarin ieder teamlid tot zijn recht komt. Bij Webbio zijn we op elkaar ingespeeld en hebben we veel voor elkaar over. Dat uit zich in onze oplossingen. Niet een specifiek teamlid, maar het hele team denkt na over de meest duurzame oplossing voor iedere business case. Wij organiseren veel met elkaar, zo doen we:

  • Iedere lunch actieve games;
  • Ieder jaar een zomeruitje;
  • Ieder jaar een wintersport;
  • Uitstapjes in de stad Nijmegen;
  • Sportieve activiteiten zoals golfclinics en airsoft;
  • Altijd een activiteit met Kerst.

Daarnaast hebben we op de werkvloer diverse faciliteiten die voor ontspanning zorgen. Webbio is ervan overtuigd dat we door deze informele manier van samenwerken een omgeving creëren waarin iedereen zich lekker voelt, er weinig stress heerst en er een bron van innovatie is.

Leren en Innoveren

Wij geloven dat we altijd moeten blijven leren om relevant te blijven. Of het nu vakinhoudelijk is of op persoonlijk vlak. Webbio faciliteert dit actief. Zo organiseren wij regelmatig meetups binnen onze verschillende expertises waarbij wij zowel een podium bieden aan onze eigen professionals als aan externe professionals en experts. Hier nodigen wij ook onze klanten voor uit. Deze events gaan niet alleen over het delen van onze eigen kennis, maar juist ook over het stimuleren van het onderlinge kennisdeling. Onze teamleden krijgen een persoonlijke benadering. Dit betekent dat wij werk evalueren op basis van een op maat gemaakt persoonlijk ontwikkelplan. Bij Webbio staan wij vooraan op het gebied van innovatie. Onze teamleden krijgen de vrijheid om 20% van hun uren in te zetten om te leren & innoveren. Daarmee krijgen onze klanten de meest relevante technieken en werkwijzen.

Ondernemerschap

Veel specialisten dromen van ondernemerschap maar willen of durven niet zelf een eigen bedrijf te starten. Vaak zijn daar ook de middelen of partners niet voor te vinden. Bij Webbio krijgen medewerkers de mogelijkheid om actief mee te denken over de bedrijfsvoering. Op deze manier kunnen ze toch veel invloed hebben op strategische keuzes welke gemaakt worden. Webbio wordt gevormd door onze teamleden en niet andersom. Daarnaast werken onze mensen aan “eigen applicaties” tijdens interne uren. Het team kijkt actief mee en besluit of we een applicatie wel of niet gaan lanceren. Hieruit is bijvoorbeeld de applicatie “Sunrise” ontstaan waar onze designers feedback op verwerken van onze klanten. Hiermee is ieder teamlid bezig met zijn eigen kleine “onderneming” welke kan meeliften op het platform van Webbio.

Betrokken en Flexibel

Wij zijn een familiebedrijf wat wordt bestuurd door twee broers, Nick en Jordy Louwers, die beide techniek ademen. Nick en Jordy zijn altijd betrokken geweest met de mensen waarmee ze samenwerken en kunnen op een zeer breed vlak meedenken met onze partners en klanten. Dit proberen zij altijd uit te dragen en het team te stimuleren om deze lijn door te trekken binnen de gehele organisatie. Binnen Webbio heerst er geen vergadercultuur, maar een echte praktische uitvoerende mentaliteit. Jordy en Nick zijn beide zeer sociaal ingesteld en kunnen op die manier flexibel meedenken met onze klanten en teamleden.

Een digital consultant spreken?
Neem contact op met Jordy